Mina glutenfria semmelbullar/kanelbullar

Japp.

Lite kemilektion , lite läsa massa recept. Lite sno från här och där.

Lillemors egna bullar

150g margarin/smör
0.5 tsk salt
50g jäst
6.5 dl mjölk
1dl naturell kvarg el kesella 
1dl strösocker
1dl ljus sirap
3.5 tsk malen kardemumma 
1dl riven kokt potatis 

(jag kokar en 5-6 st fasta potatisar. Låter svalna . River. Fryser in. Sen tinar man till varje ggn. Ger en otroligt lättarbetad deg)

1 tsk guarnkärnmjöl ( finns på tex bodystore.se)

750-800 gram ( väg ALLTID . Det kan skifta hur mkt som helst på packat glutenfritt mjöl) röd finax mjölmix


( mandelmassa strösocker margarin/smör och kanel behövs också längre fram)


Smula jäst i degbunken
Ha på sockret, sirapen, saltet
RörOm


Smält smör i kastrull, häll i kardemumman i det smälta smöret. Ha i mjölken tills alltihop är 37 grader

Häll i det i degbunken
Rör om
Ha i kvarg/kesella och potatisen 

Väg upp mjölmixen i en bunke. Rör i guarnkärnmjöl så det är i all mjölmix 

Ner i bunken med alltihop.
Kör i hushållsassistenten minst 5 minuter med degkrok.
Jäs 50-60 min.


För semmelbullar:

Rulla bollar med lite mjöliga händer.
Låt jäsa på plåten 40 min till.
Pensla med uppvispat ägg
In i ugnen på 250 grader i 7 minuter .
Låt svalna under bakduk 



För kanelbullar:

Kavla ut degen på mjölad bakmatta (blir en 2-3 st plåtar).
Jag använder en kavel i plast. Fastnar knappt alls då.

Kavla Till en fyrkant ca 0.5 cm tjock, gärna tunnare.

Bred på margarin/smör
Stör över kanel i massvis
Strö över strösocker 
Riv mandelmassa på finaste över hela.

Rulla ihop på längden.

Skär ca 2cm-bitar av rullen och ner ibullformar

Jäs 40 min under bakduk

Pensla bullarna med vispat ägg.
Strö över pärlsocker 

In i ugnen 200 grader ca 10-11 minuter 
Låt svalna under bakduk 

Nilla

De såg riktigt smaskiga ut 😊

Svar: Ja, det börjar arta sig efter 10 år 😱😂
lillemor lindqvist