Mina glutenfria semmelbullar/kanelbullar

Japp.

Lite kemilektion , lite läsa massa recept. Lite sno från här och där.

Lillemors egna bullar

150g margarin/smör
0.5 tsk salt
50g jäst
6.5 dl mjölk
1dl naturell kvarg el kesella 
1dl strösocker
1dl ljus sirap
3.5 tsk malen kardemumma 
0.5 dl pofiber
1dl riven kokt potatis 

(jag kokar en 5-6 st fasta potatisar. Låter svalna . River. Fryser in. Sen tinar man till varje ggn. Ger en otroligt lättarbetad deg)

1 tsk guarnkärnmjöl ( finns på tex bodystore.se)

760-800 gram ( väg ALLTID . Det kan skifta hur mkt som helst på packat glutenfritt mjöl) röd finax mjölmix


( mandelmassa strösocker margarin/smör och kanel behövs också längre fram)


Smula jäst i degbunken
Ha på sockret, sirapen, saltet
RörOm


Smält smör i kastrull, häll i kardemumman i det smälta smöret. Ha i mjölken tills alltihop är 37 grader

Häll i det i degbunken
Rör om
Ha i kvarg/kesella och potatisen 

Väg upp mjölmixen i en bunke. Rör i guarnkärnmjöl så det är i all mjölmix 

Ner i bunken med alltihop.
Kör i hushållsassistenten minst 5 minuter med degkrok.
Jäs 50-60 min.


För semmelbullar:

Rulla bollar med lite mjöliga händer.
Låt jäsa på plåten 40 min till.
Pensla med uppvispat ägg
In i ugnen på 250 grader i 7 minuter .
Låt svalna under bakduk 



För kanelbullar:

Kavla ut degen på mjölad bakmatta (blir en 2-3 st plåtar).
Jag använder en kavel i plast. Fastnar knappt alls då.

Kavla Till en fyrkant ca 0.5 cm tjock, gärna tunnare.

Bred på margarin/smör
Stör över kanel i massvis
Strö över strösocker 
Riv mandelmassa på finaste över hela.

Rulla ihop på längden.

Skär ca 2cm-bitar av rullen och ner ibullformar

Jäs 40 min under bakduk

Pensla bullarna med vispat ägg.
Strö över pärlsocker 

In i ugnen 200 grader ca 10-11 minuter 
Låt svalna under bakduk 

Nilla

De såg riktigt smaskiga ut 😊

Svar: Ja, det börjar arta sig efter 10 år 😱😂
lillemor lindqvist