Lillemors glutenfria oréos

Japp. En del kan man göra själv faktiskt.

Särskilt med tanke på pris.

Ca 25 st klara oréos


Kör
140 gr margarin
1.5 dl florsocker
1.5 dl kakao
Och 4 dl finax röd mjölmix
0.25 tsk bakpulver (alltså yttepytte )
I matberedare tills det blir en "deg"

Kyl i kylen ca 15-20 min

Kavla ut degen till ungefär 5 mm tjockt (silikon eller plastkavel är toppen. Ha på lite lite mjöl om den fastnar i kaveln)

Ta ut lagom stora runda mått med t.ex en uppånedvänd äggkopp, ett snapsglas eller liknande

Sen in med alla (ca 50) kakorna i ugnen
Jag kör varmluft så blir de lite sprödare och jag kan köra alla plåtar samtidigt 
Vanlig ugn 175 grader i 5 min OBS ÄNDRAT!!!


(Varmluft ca 150-160 i 5 min)

Låt kakorna svalna


Nu gör vi vaniljkrämen


110 gr margarin rumstempererat
5 dl florsocker (sikta ner det i bunken)
1 tsk flytande vaniljextrakt
2 msk varmt vatten

Vispa med elvisp tills det blivit en rätt fluffig massa

Spritsa ut vaniljkrämen på hälften av kakorna ( i en boll på mitten eller hela väljer du själv)

Sätt på de o-spritsade kakorna som lock
Låt stå och stelna eller ställ in i frysen i ca 20 min

Kakorna går jättebra att frysa ok och Tina ett par i taget i rumstemp ca en 30 min

S

Oj, så fina😀 Skulle önska att jag fick lite extra ork och testa dem❤️

Svar: Skulle du det så är receptet ändrat lite. Hade skrivit med ME hjärna
lillemor lindqvist

Nilla

Åh, sådana måste jag testa att baka 😊

Svar: Har ändrat i receptet! Skrivit helt fel
lillemor lindqvist