Lillemors glutenfria tunnbröd

På begäran lägger jag upp detta också


Gör halva du om du inte vill ha mängder:)


150 g margarin
9 dl mjölk
1.pkt jäst
3 tsk salt
2 msk fiber husk( viktigast)
1 dl sirap
1 pkt + 3-4 dl utöver det paketet (ca 1000 gr om du vill dela)

Smula jäst
Häll på sirap och salt över jästen

Smält smör i kastrull ,Häll i mjölk
Värm 37 grader
Häll detta över jästen

Ha i fiberhusk . Låt den svälla tio  min
(Kan byta till 1.5 tsk guarnkärnmjöl och ett kryddmått Xantangummi)
 
Ha i hälften av mjölet 
Sen har du i några dl i taget medans maskinen knådar det blir ingen riktig deg-deg men lite seg tjock smet typ

Jäs i bunke
30 min

Ta bitar stora som ett stort ägg 
Ha på lite mjöl
Forma til runda bollar i handen
Ha på mer mjöl
Kavla till runda tunnbröd ( får vara något försiktig men går rätt bra )
Nagga dom gärna

Stek i torr stekpanna på 3/4 effekt på spisen (typ nästan 5 on du har 6 nr på spisen. Nästan 7 om du har 9 siffror på spisen osv)

Vänd brödet när det börja bli luftbubblor på ovansidan 
Och andra sidan bara en 20 SEK
Svalna under bakduk

Frys in så fort det svalnat
Tina en i taget försiktigt. Inte så det blir varmt liksom