Minimamsens glutenfria sirapslimpa

Yupp
Here it is

Minimamsens glutenfria sirapslimpa 

1/2 Pkt jäst
1/2 tsk salt
2 msk olja (raps el oliv el liknande)
50 gr margarin
0,7 dl mörk sirap 
1 msk brun farin strö
5 dl mjölk
0,7 dl pofiber
450 gr röd finax mjölmix
25 gr teff mjöl
1 knivsudd bakpulver
Lire mindre än 1/2 tsk Xantangummi 
1/2 tsk guarnkärnmjöl 

Smula jäst i bunken till hushållsassistent (eller en rejält stark elvisp )
Häll i salt
Brun farin 
Olja
Sirap
Rör runt

Smält margarin
Ha i mjölken till 37 grader
Häll över smör- och mjölkblandningen över jästsöran
Rör runt
Ha i pofiber 

Väg upp 450 gr röd finax i en bunke
Nollställ vägen och ha på 25 gram teff mjöl

Rör i Xantangummi, guarnkärnmjöl, bakpulver i mjölet och rör om.
Ha i mjölet i bunken och kör alltihop i ca 5 min i assistenten

Dela i 2 ochhäll upp den sega smeten i 2 smörade brödformar 
Picka ur luft och slå den ett par gånger i bänken.
Eftersom degen blir så seg av all sirap kan den lägga sig i "lager" och bli skum.
Ta en slickepott du doppar i kallt vatten och släta ut och platta till degen i formen så den blir helt slät och blank
(null)

Jäs övertäckt i 40 Min
Sätt på ugnen på 200 grader

Jag glömde bort att pensla de här med sirapsvatten innan ugnen. Var lite rörigt.
Men det tror  jag hade varit toppenproppen
Stoppa i en stektermometer/köttermometer 

Ställ in formarna i ugnen i 15 min.
Efter det: Sänk till 175 grader 
Låg gå 15-20 min till.
Till innertemperaturen på brödet är 96-98 grader (helst 98)

Låt svalna i ca 5-10 min.
Stjälp upp bröden ur formarna på galler.

Bädda in dom fint i en handduk och låt stå tills de nääääästan svalnat helt. Då vågar man smaka :)
När det svalnat helt: skär upp de i skivor och in i frysen.
Man kan också frysa dom i ca 15 min och sen skära i skivor.
Tina i rumstemp eller ytterst försiktigt i micron





(null)


(null)